28 Mart 2013 Perşembe

KADINLAR HAMAMINDA FARKLI BİR GÜN/SİNEM BAŞ

Gönderen : atalet


bu bir ilk kitap..
yeni bir öykücü..

biraz fantastik biraz aşırı gerçekçilik..

arka kapakta..


"Tekrar tekrar okudum, özellikle "Uçurtma Dükkanı" öyküsü her seferinde beni yeniden çarptı. "Ah Borges" dedim, buralarda mısın, bana mı bakıyorsun? "

"Sinem'in yazılarını ilk kez gördüğümde çok beğenmiştim. Kendisiyle konuşmamızda, bu yazıların kaybolup gitmemesi gerektiğini, mutlaka kitap haline getirmesini söyledim. Eminim ki başkaları da benimle aynı düşünceyi paylaşmışlardır. Kitabı görünce çok mutlu oldum. Zevkle okuyacağınıza eminim. Kendisini tebrik ederim."
Bekir Coşkun

"Geniş ve zengin bir hayal gücü; şaşırtıcı güzellikte benzetmeler; sürpriz finaller; kitaptan fırlayıp yanınıza gelen ve sizinle sohbete koyulan sıradan kişiler... Sinem'in öyküleri okuyucuyu bambaşka dünyalara götürüyor"
Doğan Yurdakul
yazıyor.. 

ben ise.. en çok kitaba adını veren öyküyü sevdim..
hele sıkışık zamanlarından ötürü hayatın peşinde koşan genç kadınlarla.. taşradan gelen.. zamanın tadını çıkaran kadını anlatan cümleler çarptı beni..
" Derya ve arkadaşlarının peşinde koşarken düşmekten deli gibi korktuğu zaman Nuriye için akmıyor gibiydi. Aslında zaman kendini armağan etmişti sanki kadına. Derya’nın treni otobüsü; bazen kendini, bazen önemli bir iş toplantısının saatini, bazen de sevdiklerini kaybettiği ve hep gittikten sonra ardından bakakaldığı o bir dakikalık zaman dilimleri, bu kadının geniş gerdanında huzur ve mutluluk içinde dinlenen beşibiryerde idi.."
Pp 105

Ben bu yeni öykücüye hoş geldin deyip yer açtım kitaplığımda.. sizlerin de tanışmanızı öneririm.. 

 Kadınlar Hamamında Farklı bir gün, Sinem Baş
Geoturka yayımcılık, 1.baskı Şubat 2013, 167 sayfa,
Öykü

1 yorum:

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Ne güzel bir kitap ismi. Zaten içinde neler oluyor hemen bir merak uyandırıyor...
Alıntıdaki cümle zenginliği hoş, tanıtım için teşekkür ederim:)

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?