12 Mart 2013 Salı

KUŞATMA/FÜRUZAN



Gönderen: Bir Dilim Sohbet



 

Her seferinde ciğerimi elime veriyor bu kadın. Tabi ki Füruzan'dan bahsediyorum. Hele de kitaba adını veren Kuşatma öyküsü...

Füruzan'ın duygu aktarımı ve anlatmak istediği hikayenin ruhunu tanımlamadaki ustalığına ne denir? Yaşar Kemal nasıl edebiyatımızın betimleme üstatlarındansa Füruzan da duygu ve atmosfer anlatımı konusunda bir o kadar başarılı.

Kalemi hep doğuştan kaybedenler üzerinde dolaşıyor Füruzan'ın. Her seferinde içinden bir kaybeden doğuruyor. Doğumun fiziksel olarak verdiği acıların bir benzerini yaşıyorsa ruhu bu hikayeleri doğururken - ki öyle olduğuna neredeyse eminim - dikiş izlerinden tanıyabilirim hangi öykünün hangi yaradan çıktığını.

Füruzan bir kış yazarıdır benim nezdimde. Onun kalemini yazın ışıl ışıl aydınlığıyla bağdaştıramamamdan belki de. Takvimler baharı gösterse de biliyorum ki çoğu memlekette hâla kış soğukları hüküm sürmekte. Elleri kestane sıcağıyla, çay bardağıyla ısıtıp portakal kabuklarıyla kokutmanın son demlerindeyken daha, bir Füruzan kitabı okumanın tam zamanı. Ve Kuşatma gözü kapalı tavsiyedir.

Kuşatma'nın yazarın, ilk kez 1972 yılında yayınlanan ikinci öykü kitabı olması da arka kapaktan bir not...
 
 
Kuşatma/Füruzan
YKY/2011, 1. bası
Öykü
 


 

2 yorum:

Kitapçı Kedisi dedi ki...

Füruzan, benim aşkım... :)

A-H dedi ki...

3. Füruzan kitabim belli oldu boylece :)

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?