16 Mart 2013 Cumartesi

CUMARTESİ AYRAÇLARI 15


Gönderen: Selgin GB



Kolay kolay kaybolmayan bir ayraç nasıl yapılır, Selgin GB anlatıyor:

Ayraç kitapsever için mühim meseledir. Eğer kişinin kitaplarla arasında makulün ötesinde bir ilişki varsa ayraç dediğimiz şey öyle herhangi bir nesne olamaz.Nasıl ki kokoş için kolyesi küpesi önemliyse bizim için de ayraç ciddiye aldığımız bir aksesuvardır.
Bir de eminim benim gibi olanlar vardır. Ayraçları seven, onları önemseyen ama sürekli kaybedenler...
Ortadaki gövdesi pembe, kırmızı saplı ayraçla karşılaşana dek mütemadiyen onların kitap arasından kayıp düşmeleri sonucu ayraçları kaybediyordum. Onunla beraberliğimiz sanırım iki aya yaklaştı ve kim bilir daha kaç kitapta birlikte oluruz.
Bu ayracın özelliği sap, püskül artık ne derseniz onun bildiğimiz lastikten ibaret olması. Bu lastiği çevirip kitaba dolayınca ayraç ve kitap bir bütün olarak sabitlenmiş oluyorlar. Böylelikle ayracın kaybedilme ihtimali sıfıra yaklaşıyor. 
Dün akşam, birden nereden geldiyse aklıma, kendim de yapabilirim bu ayraçlardan diye düşündüm. Çocuklardan aldığım bir kartondan bir şerit kestim. İkiye katladım. İkiye katlanma yerine lastiğin geçeceği kadar bir kesik attım. Elime simli gri kalemi alıp beceriksizce bir çerçeve çizdim, üstüne de arkalı önlü en sevdiğim yazarların adlarını yazdım. İkiye katladığım lastiğin serbest uçlarını ortadaki kesikten geçirdim, Japon yapıştırıcı ile kartona lastiği yapıştırdım. Koli bandıyla da bir tür PVC kaplama yaparak ayracımı dayanıklı hale getirdim.
Hızımı alamadım ve oluklu siyah mukavva üzerine bir dolunay ve uyduruk yıldızlar çizip ikinciyi de ürettim.
Tek sorun lastiklerin beyaz olmak zorunda olması. Renkli, özellikle de lame ve dore lastik bulmak üzere çalışmalara başladım.
Bu ayraçlar henüz acemilik ürünlerim, biraz çalışayım, bakalım neler çıkacak?
Öyle yani...
 

 
 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bayıldım..
yazar isimli olana daha da bi çok mu bayıldım ne..

ellere sağlık..

pese.. pazar kraftlarına asistan arıyorum .. varmısın ?? =)

atalet

Adsız dedi ki...

o "mısın" ayrı o "mısın"

atalet

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?