28 Kasım 2013 Perşembe

KEDİLER HEP DÖRT AYAK ÜSTÜNE Mİ DÜŞER/M.BANU AKSOY


Gönderen: 2 Balık 1 Kedi





Kedileri ne kadar tanıyorsunuz?
Bir Dolap Kitap adlı çocuk kitaplarıyla ilgili yazılardan oluşan blogun dolap kapaklarından Banu’nun yazdığı “Kediler Hep Dört Ayak Üstüne Mi Düşer?” kediseverlere harika bir kaynak kitap sunuyor.
Pek sevimli karakterler olan Moli ile Olaf bir gün bahçede piknik yaparken Kedimiyo ile tanışır ve kedilerin dünyasında neler olup bittiğiyle ilgili derin bir sohbete dalarlar. Onlara limonata ikram eden anlatıcımız sayesinde kedilerin nelerden hoşlanıp hoşlanmadığı, süt içmenin onlara neden zararlı olduğu, kedi alerjisinin ne olduğu vb. konularında bilgi sahibi oluyoruz.
Ansiklopedik tarzda yazılmadığından, içinde kimi zaman sohbet kimi zaman espriler olduğundan çocukları kedilerin dünyasıyla doğru bir şekilde tanıştırmak için –bildiğim kadarıyla- ilk kaynak kitap.
“Sokakta kedi gördüğünde onu nasıl çağırırsın Moli?”
“Gel pisi pisi!”
“Peki diyelim ki Fransa’ya gittin. Orada bir kedi görünce ona ne dersin?”
“Ona da pisi pisi derim.”
“Haayııır! Japonya’daki, Rusya’daki ya da İtalya’daki bir kedi, pisi pisi diye seslenirseniz dönüp bakmaz. Her dilde pisi pisi farklı söylenir.”
Biz evde “Lokum!” deyince bizim tüy yumağı hemen dönüp bakıyor;oysa Japonya’da “niya niya”, İngilizcede “kiti kiti”, Rusça “kis kis” diye çağırmak gerekiyormuş kedileri.
Kitabın sonunda kedi gözlem çizelgesi, kedigiller fotoğraf albümü ve kağıttan (origami) kedi yapımı bile var.
Moli ile Olaf Merak Ediyor dizisinin bu ilk kitabını Lokum pek sevdi, bakalım serinin diğer kitaplarını da bu denli sevecek mi?
Lokum’un yazar Banu Aksoy ile röportajını okumak isterseniz: http://2balik1kedi.blogspot.com/2013/11/1-kitap-1-mektupta-bu-kez-sorular-lokum.html


Kediler Hep Dört Ayak Üstüne mi Düşer?
M. Banu Aksoy
Resimleyen: Kolektif
Hayykitap,  40 sayfa


 

Hiç yorum yok:

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?