29 Ağustos 2013 Perşembe

SEVGİLİ SALAK GÜNLÜK/JIM BENTON


Gönderen: 2 Balık 1 Kedi






Sevgili Salak Günlük,
Bugün okulu hiç sevmedim.
Aslında ne zaman sevmiştim onu da bilmiyorum. Beden Eğitimi dersinde yine ters takla atmamız gerekti ve tahmin et ne oldu?
Ben tüm sınıfın önünde takla atarken yuvarlandım ve A.’nın ayağının önünde durabildim. Elbette ki tüm sınıf bana güldü. Bu durum biraz canımı sıktı ama asıl olay eve gelince başladı.
Telefon faturası yüksek geldiği için evdekiler meğerse detaylı fatura istemişler ve faturada kendi aradıkları yerleri işaretlemişler. Faturanın 2/3’si benim gözümün içine bakıyordu. “Yok ben aramadım” diyemedim çünkü arkadaşlarımın numaralarını annemler de biliyordu L
İşte böyle saçma bir gün geçirdikten sonra yatmadan önce banyoda tam da alnımın ortasında kendine yer bulmaya çalışan bir sivilce patlağı gördüm.
Hayat ne berbat değil mi?
Not: Anne ya da bunu okuyan ve okuması yasaklı her kimse… Başkalarının özel eşyalarını karıştırmak ne kadar kötü bir şey deyip duruyorsunuz ve bunu siz mi yapıyorsunuz? Aman ne güzel… (Bu arada madem bu satırları okuyorsunuz, kahvaltıya krep yapar mısınız ?)*
Kızlar genelde günlük tutar. Çabuk unuttukları için mi yoksa yazmak keyif verdiği için mi bilmiyorum ama benim de belli dönemlerde yazdığım günlükler vardı. Şimdi neredeler bilmiyorum ama şu günlerde –yasak da olsa- bir başkasının günlüğünü okuyorum :)
“Sevgili Salak Günlük” Jim Benton’un Uskumru Ortaokulundan Jamie’nin hikayesi yani onun günlüğü. Kitabı sadece çizimlerine bakarak arada karıştırıyorum desem yalan olmaz.
10 kitaplık bu serinin ben henüz 2 kitabını okudum, o da sırayla değil… Ama çok keyif aldım.
Kitapta Jamie, Isabella, Angeline, Kokulu, Bayan Andersan, Carol Teyze, çeşitli ebeveynler, okul müdürü, sınıf arkadaşları ve bir dolu komik hikâye var.
Siz de Jamie Kelly’nin günlüğüne gizlice bir göz atın. Yazdıklarının gerçek olduğunu iddia ediyor… Ya da en azından gerektiği kadarının gerçek olduğunu iddia ediyor :)
* Herhangi bir zamanda herhangi bir genç kızın günlüğünden alınmış olabilir :)


Sevgili Salak Günlük
Yazan / Resimleyen: Jim Benton
Türkçesi: Sevin Okyay

1 yorum:

Mert dedi ki...

Saftirik Greg'i mi çağrıştırıyor? :)
Kafa Dergi ve Ters Düz’e beklerim. :)

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?