8 Ağustos 2013 Perşembe

KOCAKULAK ŞEHİRDE/ALEX T. SMITH



Gönderen: 2 Balık 1 Kedi




Kocakulak, bere ve güzel kırmızı kazak giyen küçük ve tombiş bir köpek. Hatta oldukça sevimli bir burnu ve kocaman gülümsemesi var. Bay ve Bayan Gıcırayakkabı ile aynı evde yaşıyor; onlar sabah evden çıkmadan yatağından onları tek gözü açık izliyor. Onlar gittikten sonra gözlerinin ikisi birden heyecanla açılıyor ve günün macerası başlıyor. Tabii ki biraz peynir gibi kokan arkadaşı Sör Zıpırçorap ile birlikte.
Şehre gittiği ilk gün Kocakulak gözlerine inanamadı çünkü binalar kooocamandı ve bu kocaman binaların camlarını silmesi gereken kişi kendisi olmadığı için mutlu oldu.
Kocakulak şehirdeki güvercinleri çok sevdi, onları dört bir taraftan iyice inceledi:
©     gizlice
©     çekingen bakışlarla
©     sanki onlara hiç bakmıyormuş gibi yaparak…
Ve onları çok sevdiğine karar verdi.
Şehirdeki gezi sırasında bir sanat galerisinde gezerken Kocakulak’ı görmeyen bir hırsız ona ve aldığı bere kutularına çarpar; GÜM! ÇAT! BAM! Seslerinden sonra hırsız yere serilir ve Kocakulak günün kahramanı olur :)
Ertesi gün Sör Zıpırçorap hasta görünmektedir ve ateşini bir muz yardımıyla ölçer; sonuç fenadır ve birlikte hastaneye giderler…
Kocakulak’ın Türkçe’ye çevirisi henüz yeni olsa da yurtdışında oldukça tanınan ve sevilen bir köpek; orijinal adıyla “Claude”. “Sirkte” ve “Tatilde” serinin diğer kitapları. Kırmızı,beyaz ve siyah renklerden oluşan eğlenceli çizimleri, oldukça keyifli/kafiyeli bir okuması var.
Sıradışı bu köpeğin inanılmaz maceralarını kaçırmamanız dileğiyle.

Herkese mutlu bayramlar...
 

Kocakulak Şehirde/Alex T. Smith
Altın Kitaplar
Çeviren: Pınar Gönen



Hiç yorum yok:

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?