5 Ağustos 2013 Pazartesi

DELİ KADIN HİKAYELERİ/MİNE SÖĞÜT



Gönderen: Selgin GB






 Deli kimdir? Delirmek anormalleşmek midir yoksa belki de kişinin kendi normalini bulması demek midir? Ya deli denilen kişilere göre deli olmadığını zannedenler asıl delilerse ne olacak?

Bu öykülerin temelinde deliren, çıldıran, esas olarak kendini yok etmeye ahdetmiş yirmibir kadın var. Zaman zaman bu kadınların birinin diğerinin annesi, onun bir başkasının anneannesi ve belki onun da başka birinin torunu olduğu hissine kapılıyorsunuz ki bu psikiyatrik açıdan oldukça anlamlı çünkü psikiyatrik hastalıklarda genelde “aile yükü” denilen bir kavram söz konusudur.

Bu yirmi bir kadında en dikkat çeken yanlardan biri amansız şekilde yalnız olmaları, bir diğeri de hepsinin ölümün kıyısında, yaşamın ucunda gezinmeleri. Bazıları ise çoktan tercihlerini yapmışlar bile.

Bu öykülerde en koyusundan kasvet sizi bekliyor olacak. Kasvetin yanında bir miktar da hüzün var. Hüzünle kasvet karışınca sanki cinneti çağırıyorlar ve cinnet de ölüme giden yolun taşlarını kanla yıkıyor. Yaşamda kaybetmeye mahkum, kadınlıkları üzerlerine bir lanet gibi yapışmış kadınlar sırtlarında ince tülden yapılma yalnızlık kanatlarıyla yanlarında ruhdaşları kediler, yılanlar ve kelebeklerle bu yolda yürüyorlar.

Daha önce Mine Söğüt okumadıysanız, bu iyi bir başlangıç olabilir. Okuduysanız da özlem gidermek için birebir.



Deli Kadın Hikayeleri/Mine Söğüt
YKY/2012, 4. bası/176 sayfa
Öykü

 

5 yorum:

ATALET dedi ki...

aslında her kadın deliliğin sınırında gezinir biraz.. okumuştum..
ve çok sevmiştim =)

atalet

Asortik Krep dedi ki...

Bizde kitap kulübünde okuduğumuzda hepimiz ilk defa aynı yazarı sevdiğimizi farketmiştik. Genç ve gazeteci olmasının önemi büyük ve eklemek isterim ki her kitabı ayrı tarzda yani bütün kitapları ayrı ayrı okunmalı sevip sevmediğini görmek için.

gülgün dedi ki...

Elini kanca zanneden kadını unutamıyorum.
Etkileyici kitap.

heraaa dedi ki...

Kitabı hiçbir yerde bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz

KİTAPLIK KURDU dedi ki...

Heraa,
İnternet kitap sitelerinden temin edebilirsiniz...

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?