28 Şubat 2013 Perşembe

İSTANBUL'DA BİR YAHUDİ AİLESİ/BRIGITTE PESKINE


Gönderen: Yüreğimin iklimi




Ayın 15 inden bu yana 2008 yılında alıp hala okuyamadan kütüphanemde duran, aşağıdaki kitabı nihayet okuyabildim. Tabii bu arada kitabın aynı isimde 2.si yayınlanmış devamı olarak, notumu aldım bilahare kitap siparişlerinde alacağım. Genelde gerçek hayat hikâyelerini konu alan kitapları seviyorum. Bu kitapta İstanbul'un Hasköy semtinde dünyaya gelen bir Yahudi kızı ve ailesinin hayatı anlatılıyordu. Rebecca Gatenyo okuyup lise öğretmenliği yapmak için bir çaba gösterirken, ablasının ölümü ile eniştesi ile evlenmek ve yeğenlerine bakmak zorunda kalıp hayallerine elveda der. 2. Dünya Savaşı sırasında İstanbul- Paris arasında yaşamı Amerika'ya kadar uzar. Altını çizdiğim cümleleri not aldım ve aşağıdaki linkte sizlerle paylaşıyorum:




İstanbul'da Bir Yahudi Ailesi/Brigitte Peskine
İnkılap Kitabevi/2005, 1.bası/424 sayfa
Çeviren: Ela Güntekin
Roman
 



4 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Şimdi adını hatırlayamadığım Kırklarelinde ki yahudilerle ilgili bende bir kitap okumuştum..Eskiden kalabalık bir toplummuş.

serpil dedi ki...

Çevirmen Ela Güntekin'i de anmış olduk, Reşat Nuri Güntekin'in kızı.

Yüreğimin İklimi dedi ki...

Asortik ben kitap değil de dergi olarak hatırladım söylediğini, ama kitabın ismini hatırlarsan kütüpheneden bakabilirim belki.
sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Kitabın ismi de öyle bir şeydi, eve gidince bakarım,kitaplığımdadır..Eski Kırklareli yaşantısını anlatıyor,ben sevmiştim.

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?