4 Temmuz 2013 Perşembe

ÇOCUK/COLAS GUTMAN


Gönderen: İki Balık Bir Kedi





Leonard, doğayı çirkin, yeşil ve sıkıcı bulan ancak doğaya aşık anne-babasıyla, doğanın içinde yaşam süren bir çocuktur. Bir gün anne babasıyla keçiyolunda yürüyüşe çıkar, ormanda kaybolur ve bir koyuna rastlar.
Koyun onu kokladıktan sonra; 'Sen ne işe yararsın ' diye sorar ve bu sohbete inek ile tavuk da katılır.
1 tavuk, 1 inek ve 1 koyunun bağdaş kurup oturarak (ki inek biraz zorlanıyor ama yine de oturabiliyor) “çocuk”u incelemeleri ve aralarında geçen diyaloglar gerçekten çok keyifli.
Çocuğun tilki ile tanışması; şehirli olduğu için tilkiden korkmayıp köpekten korktuğunu söylemesi de diğer hayvanları şaşırtır.
“Düzeltme işaretleri Çinlilerin bambu şapkalarına benzer” gibi okulda öğrendiği bilgilerin, hayvanlardan farklı olarak bir şeyler bilmesinin, onun işe yaradığını göstereceğini düşünür ama yanılır.
Belki de o bir şişe açacağı, bir dikiş makinesi, bir futbol topu veya bir yastıktır.
“Çocuk olmak ne işe yarar?” sorusuna cevap arayan Leonard herhangi bir işe yaramadığını düşündüğü anda, başını çarptığı, dilini ısırdığı ve bileğini burktuğu günkü kadar ağlamaya başlar.
Ve sonra diğer keçiyollarına benzeyen keçiyolunda, annesinin aynı gün hem gazoz, hem cips, hem de şokella aldığı gün gibi bir mucize olur ve bir ağacın altında uyuklamakta olan anne babasını görür.
Sahi, çocuk olmak ne işe yarar :)

“Çocuk olmak” üzerine eğlenceli bir hikaye...




Çocuk/Colas Gutman 
İletişim Yayınları/ 2012,1.baskı/36 sayfa
Resimleyen: Delphine Perret
Çeviren: Tuvana Gülcan


1 yorum:

love and smile dedi ki...

Merak uyandıran bir kitap..kapağı şirin :)

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?