18 Şubat 2013 Pazartesi

SUFLE/ ASLI E. PERKER


 Gönderen: Merve Kocabıyık
 


Dünyanın üç farklı yerinde yaşayan üç farkli kişinin hayatından kesitler sunuyor kitap… Kitabın başlaması bu üç kişinin yaşadığı ayrı ayrı şoklara dayanıyor ve bu üzüntülerin atlatılmasında yemek yapmanın terapi etkisi anlatılıyor.

İstanbul’da yaşayan Ferda annesinin kaza geçirdiğini öğreniyor, huysuz ve yatalak annesine bakarken dertlerini yemek yaparak aşıyor.

Paris’te yaşayan Marc, uzun yıllardır evli olduğu eşini bir gün aniden kaybediyor ve bu dayanılmaz boşluğu yemek yapmayı öğrenerek doldurmaya çalışıyor.

Ve benim için en hazin hikayeye sahip Lilia, kendi yalnız dünyasını ve yıllardır evli olduğu halde bir yabancıdan farksız olan hasta eşine bakarkenki bunalımını yemeklerinde unutmaya çalışıyor.

Ve üçü tarafından da defalarca denenen ve bir türlü ortasının çökmesi engellenemeyen sufle…

Kitap sürükleyici, akıcı evet ama doyurucu, öğretici diyemem… Ben yine de vakit kaybı olarak görmüyorum ama tercih sizin…

Aslı E. Peker
Sufle, Doğan Kitap, 2011, 308 sayfa
Roman

 

3 yorum:

A-H dedi ki...

benimde severek okudugum bir kitapti, evet ogretici degil ama zevkle okunacak bir kitap ozellikle muitfak hikayesi severler icin :)

Merve dedi ki...

Çok teşekkürler .
Ben sizin yazılarınızı da severek okuyorum bu arada :)

Selgin GB dedi ki...

Benim yarım bıraktığım nadir kitaplardan biriydi. Belki de sebebi kendimde yemekle daha iyi olduğunu düşündüğüm hikayeler olmasıydı :)Daha ilk 100 sayfada bazı yerler bana fazla zorlama gelmişti, diye hatırlıyorum. Bir de sanki Ferda'nın annesinin felcinde teknik ciddi sıkıntılar vardı. Geçmiş zaman, unuttum gitti.

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?