21 Şubat 2013 Perşembe

ONCA YOKSULLUK VARKEN/EMİLE AJAR


Gönderen: Bir Dilim Sohbet


Zorba'dan sonra hakkında yazılması zor kitaplardan biri daha: Onca Yoksulluk Varken. Ya da şöyle diyeyim, demi oturmadan yazılamayacak kitaplardan biri daha...

Çok iddialı bir cümleyi hiç tereddütsüz ve rahatça kuracağım: Tek bir kitap okuma hakkım olsaydı, hiç düşünmeden Onca Yoksulluk Varken'i seçerdim. Neleri geride bıraktığımı biliyorum ama öyle.

Momo ve Madam Rosa'nın hikayesi bu dünya üzerinde varolan tüm duygulara karşılık gelen bir hikaye. 'Torba'nın içinde ne ararsan var; aşk, hüzün, yalnızlık, sevgi, terkedilme, bağımlılık, tutku, şevkat, ihanet, bir kadından daha kadın erkekler, bir erkekten daha erkek kadınlar...

İşte bu yüzden bir kere değil, ömrün farklı duraklarında yine yine yine okunması gereken bir roman... Her seferinde vuracağı nokta farklı olacaktır hiç şüphesiz. Gerçi siz bir kere okuyun da, nasılsa zamanı gelince yeniden okumak istersiniz.

Onca Yoksulluk Varken/Emile Ajar
Agora Kitaplığı/2009, 1. bası/197 sayfa/20 lira
Roman
Fransızca'dan çeviren: Vivet Kanetti

4 yorum:

Adsız dedi ki...

yeniden okuma isteği kabardı içimde..

atalet..

Unknown dedi ki...

Tavgsiyenm için sağol merak ettim bu kitabı almam lazım

maviumut dedi ki...

merak ettim bende,okunacaklara ekledim.teşekkürler;)

melda dedi ki...

Romain Gary'nin üç kitabını okudum. Şafakta verilmiş sözüm vardi kitabini da tavsiye ederim. Kitap fuarinda agora standinda Onca Yoksulluk Varken tükenmişti o nedenle alamamistim. Bana denk geldi heralde?! Neyse, önce aldıklarımı bitireyim diye bu kitap aklimda olarak bu gune geldiiim. Yani 4 ay gecti.Nihayet basliyorum, guzel oldugunu zaten duymustum ama yazinizdan sonra daha da heyecanlandim. Bir kitabi okumadan onceki bu duyguyu seviyorum. Paylasim icin tesekkurler..

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?