7 Şubat 2013 Perşembe

HERR SOMMER'İN ÖYKÜSÜ/PATRİCK SÜSKİND

Gönderen: Baykuş Gözüyle / Natali



Patrick Süskind deyince benim aklıma o çarpıcı Koku romanı gelir, doğrusu yazarın bu kitabını bilmiyordum, ta ki Özlem ( Macera kitabım ) hediye edene kadar...
Kitap suluboya resimlerle bezeli, masal tadında, insanı hayal dünyasında gezdirirken hayatın acı yanlarıyla da yüz yüze bırakan bir Uzun Öykü.
Ben çok severek okudum hatta başucumda tutuyorum:)

Arka Kapak; Çağdaş Alman edebiyatının önde gelen yazarlarından Patrick Süskind bu kitabında, büyümekte olan bir çocuğun gözüyle dünyanın ve insanlığın fotoğrafını çekiyor sanki. Bir çocuk, dünyayı ve kendini nasıl tanır? Sevgi ve adalet duygusunu nasıl keşfeder? Öteki insanlar-ana-baba, ağabey,abla olsalar da-kimlerdir? Başkaları cennet midir, yoksa cehennem mi? Büyümekte olan bir insanın karşılaştığı engellere karşı gösterdiği, aslında bütün insanlığa yönelik o acımasız tepki. Ve ona gereksinim duyulduğunda insanın yardımına koşmayan Tanrı. Yaşam ve ölüm düşüncesi...Özetlersek; Herr Sommer'in Öyküsü, yediden yetmişe her yaşta insanın bir solukta okuyacağı, çarpıcı, neşeli ve kederli bir uzun öykü. Üstelik bu güzel öyküyü, ünlü çizer Sempe resimlemiş.


Herr Sommer'in Öyküsü - Patrick Süskind
Can Yayınları-1994 basım-89 sayfa
Çeviri-Tevfik Turan
Uzun Öykü


3 yorum:

aslı hayvanı dedi ki...

Ben de yeni okudum bunu. Mükemmel bir kitap :)

resimli günlük dedi ki...

Evet evet, Bay Sommer'in Öyküsü en sevdiğim kitaplardan biri. Çizimleri ayrı güzel, hikayesi ayrı.

resimli günlük dedi ki...

Benim elimdeki basımda kitabın ismi Bay Sommer'in Öyküsü şeklinde. Şimdi dikkat ettim sizinkinde farklıymış.

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?