7 Ocak 2013 Pazartesi

UZAK TEPELER/KAZUO ISHIGORO


"Uzak Tepeler" yeni yılın ilk kitabı idi ve geleneksel olarak Lale'nin Bahçesi tarafından hediye edilmişti. O yüzden yine Lale'nin hediyesi kokinalar, yeni yıl hediyesi kupamda kahve ve ta Viyana'dan bir şeker kız tarafından getirilen çikolata eşliğinde görüntülendi. Kazuo Ishigoro'dan okuduğum bu ikinci kitap. Daha önce "Beni Asla Bırakma"yı okumuş sonra da filmini izlemiştim. Ishigoro'nun yazım tarzında mı birşey var bilmiyorum ama kitabı okurken sadece ilginç bulmuş ama filmi izlerken çok etkilenip bol bol gözyaşı dökmüştüm. Bu kitabı ise ilginç bile bulmadım. Hatta çözemedim bile kim kimdir, ne nedir? İngiltere'de yaşayan Japon kadını Etsuko'nun büyük kızının intiharından sonra ziyaretine gelen küçük kızıyla birlikteyken yaşadkları ve geri dönüşlerle ilişkilerini sorgulaması konu ediliyor. Ben sevmedim ama okumak isterseniz kitabın künyesi aşağıda:

Uzak Tepeler/Kazuo Ishigoro
YKY/2012, 1.baskı/161 sayfa
Roman

12 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

ay Ataletim böle kitaplara kibarca beğenenlerin olsun diyo..Seversin sandıydım du sana bi kitap borcum olsun çünkü ben senin hedayen kitabı çok beğendim...

Hayırlı uğurlu olsun kitaplık kurdu..

KİTAPLIK KURDU dedi ki...

Lale,
Ne borcu yav, bu kaçıncı kitabın bana hediye. Beğenmişim ya da beğenmemişim ne farkeder, önemli olan senden gelmesi. Hem bir tane daha var biliyorsun :)

mesed hanım. dedi ki...

Ben kitaplı ve kahveli fotoğraflarınıza bunca bayılırken bu kitap blogu da tıpkı o kahve blogu gibi çok çok iyi gelecek.

Hayırlı olsun, nice kitaplara.

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Şimdi kahve bloguna mı, kitap bloguna mı bakacağım şaşıracağım:))İkisi de birbirinden zevkli bence...Takipteyim, yakında katılımcıyım da;)

Asortik Krep dedi ki...

Şimdi ilk yazı beğenilmeyen bir kitap için mi..? ;))

KİTAPLIK KURDU dedi ki...

Asortik,
Bu yıl okudğum tüm kitapları beğensem de beğenmesem de paylaşacağım burada. Ayrıca kitap Lale'nin hediyesi, geleneksel birşey bu, yeni yılda birbirimize kitap hediye ediyor ve okumaya o kitapla başlıyoruz. Şansa pek parlak çıkmadı kitap ama olsun, bir ikinci kitap daha var ondan umutluyum :) Hem fena mı beğenilmeyen kitapları almaktan kurtulursunuz :)
Sevgiyle, bekliyorum paylaşımlarını...

KİTAPLIK KURDU dedi ki...

Baykuşum,
Hepsine bak ama öz kızım Leylağı ihmal etme :)
Güzel katkılar yapacağından eminim zaten...

KİTAPLIK KURDU dedi ki...

Lunacım,
Nasılsın canım ya, özledim seni...
O güzel uslubunla ara sıra buraya da destek atmanı bekliyorum. Koskocaman sevgiler yolluyorum...

Adsız dedi ki...

hayırlı ugurlu olsun bu güzel blog...gerçekten çok mutlu oldum.leylak dalı nın okuduğu tüm kitapları blogundan takip etmeye çalışıodum ama bu daha güzel oldu...ablacım yüreginize sağlık iyiki böyle bir blog olusturdunuz...

KİTAPLIK KURDU dedi ki...

Merve,
Çok teşekkürler canım, kitapları, kitaplıkları ve kitapseverleri biraraya toplamak hoş olur diye düşündük. Sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Kitap Kurdu A. hem yorumu yazdım hem de kızar mı dedim yolladıktan sonra, yanlış anlamayacağını düşünüyorum, tamamen espri olarak yazdım.Yoksa Lale Hanımın aldığı bir kitaba asla sataşmam :) sataşsam farklı yazardım.En büyük destekçinizim, bilesin :)
Sevgiler Akdenizden...

KİTAPLIK KURDU dedi ki...

Asortik,
Aşkolsun ya hiç yanlış anlar mıyım, hem sataşma ne demek. Ay dur farketmeden aksi birşey mi yazdım yoksa, öyle anlaşıldıysa özür dilerim. Hiç o tarz alınganlıklarım yoktur Asortiğim, sıkma canını cidden soruyorsun sanıp açıklama yaptım o işte.
Destekçimiz olduğunu biliyorum ve de bekliyorum paylaşımlarını. Sevgiler...

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?