13 Eylül 2013 Cuma

POSTACI PIERO İLE GECE BEKÇİSİ MARCELLO/L.CIMA-G.CLIMA



Gönderen: 2 Balık 1 Kedi




Arkadaşlık iyidir, güzeldir, hoştur da çıkarlar çatışınca bazı şeyler değişebilir. Her şey rutininde tıkırındayken herkes sizinle can ciğer kuzu sarması olur ama bir şeyler ters gitmeye başladığında asıl maskeler ortaya çıkar.
Postacı Piero ile gece bekçisi Marcello da harika bir düzenin içerisinde süper ev arkadaşlığı yaparken –yani birbirlerini hiç görmezken- birden düzenleri değişir ve hasta olurlar. Normalde biri gece biri gündüz çalışırken şimdi ikisi de evdedir. Biri ballı sıcak süt severken öteki şekerli limonlu çay içmek ister. Biri televizyonda yarışma izlemek isterken öteki macera filmi izleyelim diye ısrar ediyor. Ve işler için içinden çıkılmaz bir hal alınca birbirlerine küsüp oturuyorlar. Ta ki… radyoda o harika şarkılar çıkıncaya kadar.
Arkadaşlık, farklılıklar, sevgi, müziğin gücü üzerine harika bir kitap. Nesin Yayınevi’nin “Çocuk Cenneti Kitaplığı” gerçekten çok renkli, bu kitap da onlardan biri.
Çizimler oldukça farklı; detaylarda hoş kareler var, onları yakalamak insana mutluluk veriyor.
Kalabalık yurtlarda ve farklı ev arkadaşlarıyla evde yaşamış biri olarak bu kitap benim bir hayli ilgimi çekmişti.
Rutinin dışına çıktığımızda her şey nasıl da değişebiliyor öyle değil mi?
Piero ve Marcello tekrardan bir düzen kurabildiler mi dersiniz; belki radyodan gelen bir müzik ve onun büyüleyici havası yepyeni bir ortam yaratmıştır; kim bilir :)


Postacı Piero ile Gece Bekçisi Marcello
Özgün Adı: Piero Postino e Marcello Metronotte
Yazan: Lodovica Cima
Resimleyen: Gabriele Clima
Çeviren: Ceylan Özçapkın
Yaş grubu: 5+
Nesin Yayınevi Çocuk Cenneti Kitaplığı, 2010,  32 sayfa, sert kapak


 

Hiç yorum yok:

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?