19 Eylül 2013 Perşembe

FELAKET HENRY'NİN DONU/FRANCESCA SIMON



Gönderen: 2 Balık 1 Kedi


 



Biz küçükken Afacan Dennis vardı televizyonda. Her macerasını büyük bir keyifle izlerdim. Yaramazdı, hareketliydi, haylazdı ama çok neşeli işler yapıyordu.

Felaket Henry’yi okurken aklıma hep Dennis geliyor. Ne kadar çok benzediklerini düşünsem de sanırım kimse Henry kadar yaramaz/haylaz olamaz. Ebeveynlerin çok da hoşuna gitmeyecek bir karakter olsa da o kadar sağlam bir yapısı var ki okur olarak Henry’nin başına gelenlere gülmeden yapamıyorsunuz. Bazı filmlerde de kötü karakter ön plana çıkar ve herkes aslında içten içe onu sever; işte Henry de böyle bir vaka. Mükemmel kardeşi Peter’ı hayatın eğlencelerinden yoksun ebeveynlerin dışında sevenlerin olabileceğini düşünmüyorum, oldukça sıkıcı çünkü (hasta olduğunda bile okula gitmek için ağlıyor…)

Felaket Henry’nin –bildiğim kadarıyla- 24 adet kitabı var ve her birinde de 4’er öyküsü. Birbirinin devamı olmasa da bu kadar çok hikayede başrolde hep Henry ve onun maceraları var. Özellikle de uyanık olduğunu düşündüğü konularda başına gelenler beni çok güldürüyor.

“Felaket Henry’nin Donu” kitabında ise sebze yediği, hasta olduğu, teşekkür mektubu yazdığı ve tabii halasının yeniyıl için hediye ettiği fırfırlı pembe renkli kız donu var.

Henry kitaplarının okumaya yeni başlamış, büyük yazılı kitapları seven ve biraz da maceradan hoşlanan çocuklar için oldukça uygun olduğunu düşünüyorum. Ya da aslında Henry eğlenmeyi ve yaramazlıkları seven herkes için bulunmaz bir kitap :)




Felaket Henry
Özgün Adı: Horrid Henry
Yazan: Francesca Simon
Resimleyen: Tony Ross
Çeviren: Bahar Siber
Yaş grubu: 7+
İletişim Yayınları/88 sayfa
  

Hiç yorum yok:

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?