1 Nisan 2013 Pazartesi

ZAR ADAM/LUKE RHINEHART


Gönderen: Burcu Karamustafa





Bir arkadaşımın eşinin tavsiyesi üzerine okudum bu kitabı. Kendisi, çok eğlendim okurken çok güldüm dedi, iyi deyip almıştım. Evet, aslında konusu ilginç ama ben bir ayda bitirebildim :(  Bir oturuşta okunabilse belki daha anlaşılır olabilirdi.
Eğer sizlerde hoşlanıyorsanız psikoanalitik tarzındaki kitaplardan tavsiye ediyorum.
Düşüncelerinizi ve istediklerinizi numaralandırıyorsunuz ve zar atıp yapmaya başlıyorsunuz, ne ilginç olurdu değil mi! Ama yazar epey ileri gidiyor ve ''Zar adam'' olup çıkıyor :) 

Kitap arkası; Sıkılmış psikiyatrist Luke Rhinehart Manhattan'da eşi ve iki çocuğuyla yaşamaktadır. Hem Batı hem de Doğu felsefelerinin hayatın anlamı alternatiflerinden tatminsizlik yaşar ve basit zar atışlarıyla kendi dinini oluşturarak hayatını sonsuza kadar değiştirir. Rhinehart ve hastaları kısa zaman içinde ebedi kurtuluşlarının tek yolunun her şeyi zarların kararına bırakmak olduğuna inanmaya başlarlar. Luke, seks, madde bağımlılığı ve terapi hakkındaki zar atışlarıyla yeni dinini muhafazakar davranış ve ahlak çöküntüsünün esprili bir birleşimine dönüştürür. O bu düşünceyle kendi yaşantısını ve dünyayı değiştirmeyi amaçlamaktadır. Zarlar hayatımızı belirlemeye başladığında artık her şey mümkün olmaktadır. 



Zar adam/Luke Rhınehart
Pegasus yayınları/2008/464 sayfa
Roman

1 yorum:

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

İlginç bir konusu varmış doğrusu, zar adam olmak...
Teşekkürler...

HANGİ KİTABI ARAMIŞTINIZ?